Wat is een chemische peeling?

Chemische peelings zijn één van de meest populaire en effectieve niet invasieve cosmetische ingrepen, uitgevoerd om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Het is een procedure gebaseerd op de toepassing van een chemische exfoliant om een gecontroleerde vernietiging van de pidermis en/of dermis te bereiken waardoor het verwijderen van pigment, onzuiverheden, roodheid en een verbeterende huidstructuur plaatsvindt. Wilt u een huidprobleem effectief aanpakken? Ga dan zeker voor een chemische peeling. Tijdens de intake overleggen we hoe vaak u een peeling kan ondergaan en wat u u kan verwachten.

Verschillende soorten peelings:

Rewind: Een effectieve zurencombinatie om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en imperfectie te laten verdwijnen door de huid glad te maken en te vernieuwen.

Clarity: Brengt snel acne onder controle en verminderd drastisch het risico op toekomstige uitbraken. Geschikt voor een huid met verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen.
Door het behalen van mijn niveau 4 diploma en het lid worden van de ANBOS krijgen klanten met acne de behandelingen vergoed.

Even: Speciaal ontwikkeld om zonneschade en hyperpigmentatie aan te pakken.

Eye Reveal: Een zachte maar effectieve peeling om fijne lijntjes rondom de ogen te behandelen.

Jessner Peel: Een level 2 peeling. Deze peeling gaat het diepst in de huid. Hierin zit een mix van actieve ingrediënten die de epidermis verwijderen en huidbeschadigingen, kleine littekentjes, acne, rimpels en pigmentvlekken effectief aanpakt.

Hoe voelt een chemische peeling?

Zodra de chemische peeling aangebracht wordt ervaart u een prikkelend gevoel. De peeling zit slechts 3 minuten op de huid, dus het prikkelende gevoel is van korte duur. De Jessner peeling kan met meerdere lagen op de huid aangebracht worden. Na de peeling kan de huid wat strak en droog aanvoelen. Dat wordt vervolgens opgelost met de juiste verzorging. Na ongeveer 3 dagen gaat de huid wat vervellen, dit noem je een downtime. Een downtime duurt maximaal een week en bij de Jessner peeling is dit maximaal 14 dagen. Je kan het herstel van de huid versnellen door de juiste producten te gebruiken.

Wanneer kunt u een peeling overwegen?

  • U wilt zichtbare resultaten.
  • U vindt prikkelende pijn aanvaardbaar.
  • U wilt minimale downtime.

Krijg ik een chemische peeling vergoed?

Als erkend schoonheidsinstituut ben ik gespecialiseerd in acne en geregistreerd bij brancheorganisatie ANBOS, zodat u er zeker van kunt zijn doeltreffend en professioneel geholpen te worden. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel de kosten voor een acne peeling (dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden). Voor een overzicht van de zorgverzekeraars die de acne behandeling vergoeden, klik hier. Het is alleen mogelijk om behandelingen gericht op acne vergoed te krijgen.

Allereerst komt u voor een intake gesprek, met daarop volgend een huidanalyse, een behandelplan en vervolgens gaan we meteen van start met de behandeling.

Resultaten huidverbeterende behandelingen en chemische peelings:

Roodheid resultaat van Clearskin huidinstituut en acne instituut

Ik kan niet wachten jou te helpen aan jou droomhuid!

    Cart