Wat is een chemische peeling?

Chemische peelings zijn intensieve behandelingen waarbij verschillende soorten zuren ingezet worden om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Bij deze behandeling word op een gecontroleerde wijze de opperhuid en lederhuid vernietigd. Door deze vernietiging gaat je huid na de behandeling vervellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen pigmentvlekken, rimpels, acne en grove poriën. Er zijn verschillende peelings met verschillende soorten zuren die allemaal een ander huidprobleem aanpakken. U kunt niet zomaar een chemische peeling ondergaan. Uw huid moet goed voorbereid worden. Deze behandeling voeren we ook nooit als eerst uit. Eerst gaan we onderzoeken of de huid sterk genoeg is voor deze behandeling. Plan een gratis intake in om de mogelijkheden te bespreken.

Acne behandelingen [pb-city]

Verschillende soorten peelings:

Deep Phyto Peel: Deze fruitzuur peeling bevat glycolzuur, melkzuur en salicylzuur. Met deze cocktail van zuren kunnen meerdere huidproblemen (pigment, grove poriën, acne en rimpels) tegelijkertijd aangepakt worden. Deze peeling kan eventueel in combinatie met de bio peeling.

Rewind: Een effectieve zurencombinatie om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en imperfectie te laten verdwijnen door de huid glad te maken en te vernieuwen.

Clarity: Brengt snel acne onder controle en verminderd drastisch het risico op toekomstige uitbraken. Geschikt voor een huid met verstopte poriën, mee-eters en ontstekingen.
Door het behalen van mijn niveau 4 diploma en het lid worden van de ANBOS krijgen klanten met acne de behandelingen vergoed.

Even: Speciaal ontwikkeld om zonneschade en hyperpigmentatie aan te pakken.

Eye Reveal: Een zachte maar effectieve peeling om fijne lijntjes rondom de ogen te behandelen.

Jessner Peel: Een level 2 peeling. Deze peeling gaat het diepst in de huid. Hierin zit een mix van actieve ingrediënten die de epidermis verwijderen en huidbeschadigingen, kleine littekentjes, acne, rimpels en pigmentvlekken effectief aanpakt.

Hoe voelt een chemische peeling?

Zodra de chemische peeling aangebracht wordt ervaart u een prikkelend gevoel. De peeling zit slechts 3-10 minuten op de huid, dus het prikkelende gevoel is van korte duur. Na de peeling kan de huid wat strak en droog aanvoelen. Dat wordt vervolgens opgelost met de juiste verzorging. Na ongeveer 3 dagen gaat de huid wat vervellen, dit noem je een downtime. Een downtime duurt maximaal een week en bij de Jessner peeling is dit maximaal 14 dagen. Je kan het herstel van de huid versnellen door de juiste producten te gebruiken.

Wanneer kunt u een peeling overwegen?

  • U wilt zichtbare resultaten.
  • U vindt prikkelende pijn aanvaardbaar.
  • U wilt minimale downtime.

Krijg ik een chemische peeling vergoed?

Als erkend schoonheidsinstituut ben ik gespecialiseerd in acne en geregistreerd bij brancheorganisatie ANBOS, zodat u er zeker van kunt zijn doeltreffend en professioneel geholpen te worden. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel de kosten voor een acne peeling (dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden). Voor een overzicht van de zorgverzekeraars die de acne behandeling vergoeden, klik hier. Het is alleen mogelijk om behandelingen gericht op acne vergoed te krijgen.

Allereerst komt u voor een intake gesprek, met daarop volgend een huidanalyse, een behandelplan en vervolgens gaan we meteen van start met de behandeling.

Resultaten huidverbeterende behandelingen en chemische peelings:

Roodheid resultaat van Clearskin huidinstituut en acne instituut

Ik kan niet wachten jou te helpen aan jou droomhuid!

    Cart