Dermalux lichttherapie

LED licht therapie: een heerlijk momentje voor jezelf en tegelijkertijd geweldige resultaten behalen! Met kracht van licht worden huidproblemen verminderd. Het is een veilige, pijnloze, effectieve en resultaatgerichte behandeling.

Hoe werkt het?

Bij lichttherapie komt er een controleerde hoeveelheid gefilterd licht op de huid. Levende huidcellen vangen dat licht op en worden positief beïnvloed. We werken met 3 verschillende soorten licht

Blauw licht bestrijdt en vernietigt bacteria die vlekken en puistjes veroorzaken en helpt bij het voorkomen van een acne opstoot. Het werkt ontstekingsremmend en talgregulerend.

Rood licht heeft een positieve invloed op alle celonderdelen.  Dit licht werkt voornamelijk anti-aging doordat het een collageen boost geeft. Het verbeterd de cellen doordat er een betere aanvoer van zuurstof ontstaat en een betere afvoer van afvalstoffen.

NIR licht dringt het diepst door in de huid en heeft een zeer positief effect op het celmembraan van de huidcellen. Dit verminderd pigmentatie, helpt en hersteld de beschadigde huid en het gaat roodheid en irritatie tegen.

Is lichttherapie schadelijk?

Terwijl we blootstelling aan licht vaak associëren met huidveroudering en –schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het verschil tussen een positieve en negatieve invloed van licht ligt in de mate waarin we aan bepaalde delen van het lichtspectrum worden blootgesteld.

Voortdurende blootstelling aan UV-licht is zeer schadelijk, maar van gecontroleerde hoeveelheden (gefilterd) rood, blauw en onzichtbaar infrarood licht werd klinisch bewezen dat ze positieve effecten genereren.

De behandeling bestaat eruit om de huid te ‘bestralen’ met lage hoeveelheden van dit goedaardig licht waardoor de celfuncties weer energie krijgen en verschillende celprocessen gestimuleerd worden met positieve effecten op de huid tot gevolg. Huidcellen met energie werken beter en herstellen sneller wat leidt tot een jongere, gezondere, egale en stralende huid. Deze effecten zijn een natuurlijke reactie van de huid gelijkaardig aan de reactie van planten op de zon.

Welke huidproblemen kunnen worden verholpen met lichttherapie?

We kunnen deze behandeling inzetten bij: Rosacea, roodheid, acne, pigmentvlekken, rimpels, contact dermatitis en psoriasis.

Voor & na dermalux

HEEFT U VRAGEN OVER EEN HUIDVERBETERENDE BEHANDELING OF WILT U EEN INTAKE GESPREK AANVRAGEN?

    Cart